Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

16. 6. 2012 23:10
Nabídnu spostu práce,

samozřejmě neplacené.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

15. 6. 2012 18:54
Že by stát neměl žádnou roli?

Že by opravdu blahobyt závisel jen a výhradně na píli a podnikatelském duchu jednotlivce, bez ohledu na prostředí? To by pak ale znamenalo, že všichni na celém světě mají při hledání uplatnění úplně stejné podmínky... a ona to jaksi není pravda. Vyšší nezaměstnanost neznamená automaticky nižší ochotu pracovat nebo větší "rozežranost" - kdyby to tak bylo, Ukrajinci, Slováci nebo Poláci, kteří nemohli najít práci na Ukrajině nebo na Slovensku, by nebyli uplatnitelní ani v Česku ani nikde jinde (o vietnamském a čínském podnikání nemluvě).  A ano, jednou z funkcí státu JE i dohlížení na tvorbu a udržování pracovních příležitostí a péče o zisky podnikatelů. Do toho spadají např. i kvóty, které jednotlivé státy vyjednávají pro dovoz různých produktů ze zahraničí a další omezení konkurence.

0 0
možnosti
EK

Y.N

14. 6. 2012 1:27
Čím chceš být?

Tímhle...To si vypusť z hlavy..tak tímhle...to si vypusť z hlavy a nakonec, naše společnost potřebuje pracující lidí, půjdeš na učňák...takhle to za socíku fungovalo a pokud neměl žák patřičně zázemí, moc mu učitel nepomohl...školu jsem si udělala při zaměstnání...a dnes, práce ta lepší a lépe placená bez známosti nejde prakticky získat[>-]

0 0
možnosti
JB

generál Failure

14. 6. 2012 8:06
Re: Čím chceš být?

O důvod víc, proč udělat všechno pro to, aby člověk absolvoval dobrou vysokou školu v denním studiu kde potká spoustu zajímavých lidí, byl společensky aktivní, příjemný, kamarádský, pěstoval zájmy a koníčky při kterých se potkává s nejrůznějšími lidmi... Kdo se nestará o networking, pak si jen stýská, že "bez známostí to nejde".

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

13. 6. 2012 12:09
No sláva

- admin se probudil a konečně to z výběru stáhl ... Ale na náhody moc nevěřím. ;-)

0 0
možnosti
RP

radim36

13. 6. 2012 11:40
Podle mně je ten článek hloupý a populistický.

Kdoví, jak to s tou anketou ve skutečnosti je.

Stačí totiž sledovat, co se děje, když cestují premiéři nebo presidenti či ministři zahranič a podobní papaláši všemožných často čistě kapitalistických států po světě. Kolik s sebou vozí podnikatelů , kteří pod státní záštitou tam jednají a podepisují smlouvy nebo kolik oni sami podepisují smluv o všelijaké hospodářské spolupráci. Nebo když otvírají v perspektivních státech nová diplomatická zastoupení, přes které potom půjdou všemožné obchodní kontrakty. Nebo když ve svých zemích upravují všelijaké zákony, aby přilákali zahraniční investory.

Každé rozumné vedení státu připravuje takovým způsobem pro své obyvatele práci.

Akorát u nás se blbě žvaní. A třeba kníže Svarcenberk v rámci šetření výrazně pokrátil zahraniční zastoupení v zemích Jižní Ameriky, kde krize není a ty státty jdou nahoru...

3 0
možnosti
MS

marion08

13. 6. 2012 11:39
Stát

Myslím si,že stát (a bylo tomu i za dobu panování králů) má zajistit -dohodami ,diplomacií,smlouvami,zákony....-pracovní prostředí. Takové pracovní prostředí,aby mohli lidé dělat to co umí a čemu rozumí,a né se zabývat papírováním.Ulehčit jim práci (snížení daně,birokracie.,dobré zákony).Všechno záleží na domluvě.Stát by měl STÁT za lidmi ,kteří vyrábějí a propagují české výrobky-sklo,víno,sýry,české ovoce-zelenina.....Není přece možné aby ze dne na den skončila sklárna,oděvní Prostějov apod..

Naši státníci ,myslí jen na sebe a vůbec jim nejde o český národ.RvRv

3 0
možnosti
JB

generál Failure

17. 6. 2012 18:12
Re: Stát

Je to možné. Protože prostě lidi přestali kupovat určité výrobky nebo se někde na světě našel někdo levnější.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

13. 6. 2012 11:36
Jinak ti hluční zastánci toho,

že se má stát starat o jejich pracovní místo (což nemusí kolikovat s tím, jestli budou nebo nebudou tvořit nějakou reálnou uplatnitelnou hodnotu, jde jim jen o zavedení shora něčeho, co je bude živit), si ty argumenty pro hodného strýčka stát - podpírají neskutečně naivními idealizacemi historie - hraničící s pohádkami typu bylo nebylo v jednom království. Vy prostě místo víry v boha máte víru v ten stát. A tou vám koukám asi neotřese ani deset Rathů, Kottů, Klausů, Husáků, Jakešů a Novotnejch.

0 0
možnosti
O

on7.

13. 6. 2012 11:34
Me bude stacit

kdyz mi stat zajisti penize. Praci uz si pak najdu sam :-)

1 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

13. 6. 2012 12:07
Re: Me bude stacit

R^

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

13. 6. 2012 11:20
Proč je tento článek

v 11:18 stále nechán ve výběru, zatímco zbylé 2 včerejší tam již dávno nejsou???

Ta manipulace na Idnes už mi přijde úplně stejná jako dřív za komunistů ...

0 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

13. 6. 2012 11:33
Re: Proč je tento článek

Že by někdo manipuloval v prospěch mého článku??? Pokud byste si přečetl alespoň nadpisy některých mých předchozích počinů, zjistil byste, že já zcela určitě nebudu patřit do skupiny vyvolených...

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

13. 6. 2012 11:15
Je to nelegitimní, aby stát dohlížel na pracovní trh?

Není. Dokud lidi pracovali na poli či jako řemeslníci, tak nezaměstnanost neexistovala. Příchod továren či dřív manufaktur toto zlikvidoval. Místo samostatného ševce výkonná továrna, která vzala práci těm ševcům. I dosti zemědělců radči chodilo do továrny za více peněz a tím opustili původní obživu. Vyšší produktivita tu automaticky generu nezaměstnané, dokud nevznikne další pracovní místo. Takže za prvé, ke "kapitalismu" nezaměstnanost patří, je jejho vedlejším produktem a je tudíž přirozené, že stát se o ty lidi nějak postará. V normální situaci by mělo jít tak o jedno, dvě max. tři procenta lidí. A za druhé, když je krize, tak je těch lidí podstatně víc. Ti lidi dnes nemají možnost znovu obdělávat políčko, chodit pást kozu, na dvorku mít slepice atd. Stát by opět měl podniknout určité kroky. Jedním z nich by bylo např. zakázat přesčasy a místo toho tak docílit, aby firmy radši přijali nové pracovníky. Jinou možností je zkrácení pracovní doby a tím umělé vytvoření dalších pracovních

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

13. 6. 2012 11:19
Re: Je to nelegitimní, aby stát dohlížel na pracovní trh?

míst. Takhle nějak se o to pouší v Německu. Práce 7 h denně nebo 4 dny v týdnu. A bavme se o tom, jestli za plnou mzdu (možná levnější než dávky pro nezaměstnané), nebo i s krácením platu. Lepší mít solidaritu, že budu pracovat kratší dobu, než když budu pracovat naplno, ale stát - Kalousek mi zvýší daně, takže mám stejně méně. A pokud jde pracovní návyky, tak to nespraví sbírání psího trusu v parku zdarma, ale jedině skutečná a placená práce, třeba na kratší úvazek.

Nakonec v době nevolnictví počet nevolních dní byl dán rozhodnutím panovníka a ne libovůlí majitele panství. Tehdy šlo o nějakých 22 dní v roce, kdežto zaměstnance je v nevolnickém vztahu i o své dovolené (např. požadováno, aby měl s sebou mobil a šéf ho v případě problému zavolal někam do zahraničí).

1 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...