Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

13. 6. 2012 6:49
Stát chce, aby občan platil daně

a pokud je občan platí, tak by mu za ně měl být poskytován patřičný státní servis. Už jen proto, aby občan vůbec měl možnost ty daně platit. Kam vede samospasitelná neviditelná ruka trhu, která vše vyřeší - to už jsme poznali na výsledcích "divokých 90-tých let". Následky pociťujeme dodnes. Rv

0 0
možnosti
VC

vena65

13. 6. 2012 8:01
Re: Stát chce, aby občan platil daně

Ruka trhu u nás zatím nedostala příležitost. Jediné, co jste pocítil byla vyčůranost komoušů, kterým mnozí skočili na špek.

6 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

13. 6. 2012 6:33
Takže tu máme skupinu lidí, kteří by stát nejraději

zrušili a vůbec nemají pochopení pro ty, kteří v některých fukcích státu vidí smysl. A pak tu ale máme možná až 3/4 lidí, kteří si služby státu stále přejí, dokonce by si je v některých oblastech přáli navýšit.

Proč jim v tom bránit? Někdy mám pocit, že by bylo nejvýhodnější republiku rozdělit v poměru počtu lidí, kteří se rozhodnou pro daný způsob života. Praha by přirozeně zůstala těm, co o služby státu nestojí. Na Moravu a asi část Česka by se přestěovali lidé, co si přejí žít v něčem, co někteří nazývají socialismem s lidskou tváří.

Potíž je v tom, že mladí lidé by přirozeně tíhli k "Praze", ale po čtyřicítce už by to některé táhlo na "Moravu", což samozřejmě nelze. 

Takže spíš vymyslet, jak těm "nesamostatným" umožnit se sdružovat (protože to je jejich ochrana proti silným a bezohledným). Asi by to mělo být něco jako odbory. Jsi v odborech, platíš daně, dostávaš služby. Nejsi, tak se starej sám.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

13. 6. 2012 7:38
Re: Takže tu máme skupinu lidí, kteří by stát nejraději

at si klidne sluzby statu navysuji, kdyz je to bavi ... ale at si to navyseni take pekne ze sveho zaplati. pokud ja prijdu do hospody a objednam si drstkovou a pivo, nehodlam pri odchodu platit ucet za biftek, a uz vubec ne cast uctu za bifteky vsech ostatnich.

2 0
možnosti
RP

radim36

13. 6. 2012 6:13
Já bych rád viděl konkrétní znění té otázky v anketě.

Protože stát NEMÁ sám o sobě vytvářet pracovní místa.

Ale stát MUSÍ vytvářet takové podmínky, aby vzniklo co nejvíc a co nejkvalitnějších pracovních míst. Toto je jedna ze základních funkcí státu, vytvářet optimální podmínky pro své občany.

Začíná to už kvalitním školstvím, pokračuje kvalitním, jednoznačným jednoduchým a funkčním právním systéměm, ať už se týká korporátního nebo i občanského práva, jednoduchým a účinným daňovým systémem, jednoduchým a účinným správním systémem, zajištěním podmínek pro levnou kvalitní energetiku, zajištěním podmínek pro dopravní dostupnost, zajištěním podmínek pro levnou a dobrou internetovou dostupnost a kdovíco ještě.

A se zněním takové otázky v jakési anketě a potom s interpretací jejích výsledků se dá pěkně čarovat.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

13. 6. 2012 8:49
Re: Já bych rád viděl konkrétní znění té otázky v anketě.

tak jsem si precetl co vsechno ma stat zajistit a je jasne, ze to nejlepe zajisti, kdyz se do takovych veci vubec nebude michat

0 0
možnosti
MF

FenyAMG

12. 6. 2012 23:41
70 procent?

To je šílený. Pak se nejde divit, že je tenhle stát na tom zle :-/ mimochodem, na VŠ poznávám hodně lidí, kteří rozhodně nečekají, až se stát nebo rodiče postarají...

3 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

13. 6. 2012 0:26
Re: 70 procent?

Tak to nelza nic jiného, než popřát hodně štěstí. A to myslím upřímně,,,

1 0
možnosti
AS

viveka

12. 6. 2012 23:31
Pokud je ten průzkum pravdivý

tak je to s námi hodně, hodně smutný.

Autorovi karma.

4 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

12. 6. 2012 23:15
VÚBEC se jim nedivim !

Na druhe straně si tento "ůžasny" stát mysli, že múže lidem zkonfiskovat celou vyplatu . . .

1 0
možnosti
FM

František Matějka

12. 6. 2012 23:07
.

R^

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

12. 6. 2012 23:05
Pokud je v ústavě zakotveno právo na práci,

tak se lidé logicky ptají, jak je to právo v praxi uskutečňováno. Pokud nijak, tak vzniká otázka, proč to v té ústavě je.

4 0
možnosti
JB

generál Failure

12. 6. 2012 23:08
Re: Pokud je v ústavě zakotveno právo na práci,

U mě ještě vzniká otázka kde xakru je v té ústavě něco o právu na práci?

3 0
možnosti

dva mraky

12. 6. 2012 22:47
Tedy aoutore vy valite

Otacite se na nejakem vyzkumu, trousite moudra, ale zvysoka kaslete na alespon zakladni pravidla publicistiky. Jak znela presne otazka? Jaky byl vzorek respondentu? Jak znely dalsi otazky-ono malo kdy se statistici ptaji jenom na jednu. Ja si to tedka zkusim sehnat po netu. A co vy?

2 0
možnosti
BHOV

BlackBarry Hussein Obambi v2.0

12. 6. 2012 22:49
Re: Tedy aoutore vy valite

Předpokládám, že autor je bloger, ne novinář.

2 0
možnosti
ML

šelma6005

12. 6. 2012 22:38
Stát skutečně není od toho aby zajišťoval lidem práci

Ale na druhé straně, zrovna dnes jsme se bavili s kolegou o perspektivách života mladých. Konstatoval, a ve shodě s mým míněním, že dnešní společnost nenaučí mladé nic jinému než přístupu, že stejně skončí na ÚP a že vlastně se naučí žít s pocitem beznaděje, s pocitem že nějakou dobu budou muset žít jako vyžírkové (a možná po celý život). Ten můj známý totiž použil můj argument, že můj švagr žije v Anglii jako takový flákač.

Když se nad tím opravdu zamyslým, tak ano, stát není od toho aby lidem hledal práci. Měl by ovšem zajistit režim vhodný k vytváření prac.příležitostí. A tohle dokázal daleko líp režim minulý, ačkoliv totalitní režim, než ten dnešní zahnívjící. Není to to tak, že dnešní kapitalizmus neumí nic jiného, než se válet v krizích? VK tomu říká "rýma systému", což mi přijde hodně cynické vzhledem k praktickému dopadu na životy bezpočet rodin!

2 0
možnosti
JB

generál Failure

12. 6. 2012 22:57
Re: Stát skutečně není od toho aby zajišťoval lidem práci

Jste troll nebo vůbec nemáte ponětí, jak fungoval socialismus? Na domněnku, že socialismus zajistil prostředí pro tvorbu pracovních míst, nějak už nejsem schopen reagovat. Snad to za mě udělá někdo jiný, koho při tom neklepne :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...