Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Zbyn81

14. 8. 2012 15:54
Komunismus je svinstvo, komunisti jsou...

S auterem souhlasím, znám hodně mladých 20 - 30, kteří volí komunisty. Důvod: politici všechno rozkrádají, tenkrát se sice taky kradlo, ale ne tolik. 

Oni se nejspíš hranice hned nezavřou, ale možná za rok, za dva, kdo ví.  V posledních letech jsem byl

na Kubě a v Rusku a všechny rudé voliče bych tam poslal bez zpáteční letenky. Nebo ještě lépe - KLDR.

Já v tomhle případě navíc vidím srovnání s fašismem - tenkrát měl práci každý (=bylo lépe), tak proč nezačneme volit NSDAP?

Na závěr starý, ale dobrý: "Koho budeš volit?" "Komunisty." "Jasně, ale v jaké straně?" Bohužel česká realita...

0 0
možnosti
O

ondralik

14. 8. 2012 15:57
Re: Komunismus je svinstvo, komunisti jsou...

Nekradlo se tolik, protože nebylo co :-D

1 0
možnosti
PS

Petr-007

14. 8. 2012 15:23
Demokracie je o tom, umoznit lidem volit spatne politiky.

Na to abychom meli vladu vladnouci pragmaticky nepotrebujeme demokracii ani volby.

0 0
možnosti
SB

dr toopee

14. 8. 2012 15:48
Re: Demokracie je o tom, umoznit lidem volit spatne politiky.

... a zbavit se jich předem stanovenou a rozumně dosařitelnou demokratickou cestou, pokud nefungují

1 0
možnosti

martin013

14. 8. 2012 15:06
Tenký led

Tyto úvahy jsou opravdu hodně tenký led. Podle mě platí, že každý volí podle svého svobodného vědomí a svědomí. Pokud chce pětina lidí volit komunisty, nezbývá mi, než jejich volbu demokraticky respektovat. Odbýt však tuto skutečnost tvrzením, že volba komunistů je jen reakcí na současnou garnituru, která by měla býti "vykopána" (jak demokratické!), je dost krátkrozraké. Vy a nejste v tom sám, chcete komunisty definitivně historicky zašlapat. K tomu vede ale jen jedna jediná cesta. Chovat se přesně jako oni v minulosti. Vadí vám Semelová, jako vykladatelka historie na školách. Co uděláte? Normalizačně ji zakážete?Zavřete ji až zčerná? Svobodná a pluralitní společnost by měla hovořit celým spektrem názorů. Ať tedy hovoří i Semelová a komunisté. Pokud se tato společnost rozhodla po roce 1989 komunity nezakázat a nepostavit je mimo zákon, musí teď až do důsledků hájit stejná práva a povinnosti pro tuto stranu. Jinak by si taková společnost nemohla říkat demokratická. Stejná pravidla všem.

1 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

14. 8. 2012 15:00
.

OK. Chtějí volit komunisty. Z Vašeho, ale i z mého pohledu je to samozřejmě špatně. Ale - divíte se jim, když kolem sebe vidí ten bordel, který tu napáchali současní političtí  gauneři? Já budu volit SSO, ale mám chvílemi nutkání to hodit vandasovi, aby se tu už někdo konečně vzpamatoval.

0 0
možnosti
O

ondralik

14. 8. 2012 15:06
Re: .

Ano, skvělé, Vandas není o nic lepší než ten komunista. To jste demokrat jako prase

1 0
možnosti
VK

prezent

14. 8. 2012 14:59
Jiná cesta opravdu není?

Je jednoduché škatulkovat lidi podle sympaití k té či jiné straně.Neplatí,že by mělo mít nějaký vliv zda preferuji levou nebo pravou části politického spektra.V dnešní době ztratily politické strany původní význam .Nejde již  o názorový střet ve smyslu levice nebo pravice,ale o ekonomickou moc pro určité skupiny lidí.Proto měla velkou popularitu Fišerova vláda.Jiná cesta určitě existuje.Myslím že největší problém je ,že nemáme vládu odborníků,ale politických ,,bafuňářů"bez jakékoliv zodpovědnosti.Nikdo za svá pochybení nenese  osobní zodpovědnost i když to stát přichází na miliardy .Kromě toho,že se krade a tuneluje daleko více nevidím jiný rozdíl.Tehdy i nyní se za neschopnost povyšuje,stačí jen ta správná stranická příslušnost.

0 0
možnosti
H

hafusak2

14. 8. 2012 14:40
Komunisti mají jedno oko uprostřed čela, dva rohy, upíří

zuby, na rukou drápy a místo noh kopyta. Je to u nás jimi úplně všechno prolezlé a jde jim jen o to, všechny o všechno obrat hlavně o banány, toaleťák a ženy o vložky. Kolem hranic postaví ploty z ostnatého drátu a kdo bude chtít jet k moři, ten bude zastřelen. Všichni budou muset pracovat, dokonce i ti, co mají maturitu. Jídlo bude na příděl a značkové oblečení bude v extra obchodech jen pro papaláše. Na střední školu budou smět jen ti, kteří měli celou základku jen samé jedničky a děti papalášů. Místo diskoték bude sborový zpěv ruských častušek. Komu se takový život nebude líbit, ten půjde do lágru kopat uran nebo bude rovnou popraven.

A kdo tomuhle všemu nevěří, ten je sám ještě horší komunista a pozor na něj.;-O

8 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

14. 8. 2012 15:03
Re: Komunisti mají jedno oko uprostřed čela, dva rohy, upíří

No, jen si dělej srandu. Po r. 1948 to taky nepřišlo šmahem. Vše bylo pozvolné a než se lidi probudili a zjistili, co jsou komouši zač, bylo pozdě. Hranice zadrátované a luxusní (z dnešního pohledu  běžné) zboží opravdu v Tuzexech jen pro vyvolené. A chodilo se povinně "jásat" na prvomájové průvody. Dík, tohle už tu nechci zažít.Rv

1 0
možnosti
RJ

neni.mi.to.jedno

14. 8. 2012 14:17
Píšete: "Je historicky dáno, že mladí lidé,

převážně studenti, vždy inklinovali spíše k levicovým myšlenkám, vzletným ideálům solidarity, pomoci a sociální soudržnosti. Nic z toho ale komunisté ve skutečnosti nenabízí. "

No a která palamentní strana jim toto tedy podle vás nabízí??Top09 - strana pro nejbohatší mafiány, ODS - strana pro ostatní mafiány, ČSSD - strana pro nejméně schopné mafiány, kteří se nehodí ani do ODS? Směšnou podvodnou stranu VV.. LIDEM raději ani nezmiňuji.Tak která je přitažlivá pro příznivce "vzletných ideálů solidarity"?  8-o

2 0
možnosti
P

petrajana

14. 8. 2012 14:26
Machovci :-))

1 0
možnosti

rezjir rezjir

14. 8. 2012 14:12
Pokud tvrdíte

že Dejme tomu, že se tolik nekradlo a netunelovalo. To ale zdaleka neznamená, že tehdy bylo líp, tak jak s jistotou vylučující jakoukoliv pochybnost, víte, že lépe nebylo. Bylo např. tolik bezdomců? Byli zaměstnáni Romové v menší míře než dnes?

A jak může být dnes lépe než tehdy, když HDP pořádně rostl pouze za Paroubka?

0 0
možnosti
W

wiki5

14. 8. 2012 16:54
Re: Pokud tvrdíte

a kolik bylo bezdomovcu rozhoduje jak jsme se meli?

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

14. 8. 2012 13:17
Za to můžou naše současné velké politické strany

Pamatujete si na ten vtip v podobě Topolánkovy smlouvy s občany? Ostatně tu jedničku ukázal všem občanům, ne jen opozici, že? Anebo ten mladý premiér, který si "do důchodu" opatřil celkem bez utajování nějakých 80 mega. Anebo kolik se toho "poztrácelo" v různých privatizacích? No a vše to vede k tomu, že lidé začínají myslet zkratkovitě a hledají někoho, kdo přijde s "radikálním řešením". Nedivím se, že se vynořuje tolik voličů komunistů. Je to v podstatě očekávatelný vývoj.

1 0
možnosti
P

petrajana

14. 8. 2012 13:33
Děd Topolánka byl zakládající člen KSČ na Moravě

a tak si to jeho vnuk zaslouží !

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

14. 8. 2012 13:13
ale jen si vzpomente

jak jsme velebili  udatné soudruhy Lenina, Stalina,Hitlera(toho vlastně ne), Fučíka, a Čuka a Geka. Jak jsme hrdě pohlíželi na tabuli cti a hledali tam (marně) svoje jméno. Doma jste si vázali pionýrské šátky a na chodbě jste se se sousedem zdravili čest práci. S napětím jste očekávali příjezd pojizdné prodejny kde s radostí jste si koupili 10 deka točenáku a ohlodanou kost do polévky. Před Tuzexem jste zakoupili bony aby jste mohli mít vysněné texasky a mohli si je vzít do prvomájového průvodu kde jste kynuli tajemníkovi vaší milované strany.

Můžete to mít tady znovu.

7 0
možnosti
P

petrajana

14. 8. 2012 13:26
Měl jste opravdu kruté dětství

a proto se vám nedivím, že jste volil naše nejlepší soudruhy Nečase a Kalouska s kterými šťastně zestárnete .

1 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...