Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

16. 5. 2012 6:35
To není jen problém Česka

ale celého civilizovaného světa. Je to koncepce vládnutí elity. Ti nahoře se doslova mají jako prasata v žitě. Rozdělují si státní rozpočty podle zaběhnutých schémat a rok od roku zvyšují osobní bohatství nepředstavitelným tempem. K tomu potřebují dole klid. Doslova za každou cenu. Uvědomují si sílu plebsu. Podobně jako krotitel tygrů či lvů, ví, že musí práskáním biče, stále tlumit divokost šelem. Jakmile by povolil, vlnu zuřivosti by odnesl existencí. Proto se nasazují oddíly policistů na každou davovou akci, hrozící výbuchem. Proto se trestají už náznaky hajlování, protože fašismus směřuje k otevřenému násilí a to by smetlo i je. Prostě ví, že kdyby změnili strategii a začali to řešit, tak jak autor navrhuje, vymklo by se jim to z rukou. Tak jak dnes cítí podporu cikáni a jsou na koni, by si ji uvědomili bílí a byli by na koni oni. A bílí jsou ve většině a mohlo by se to vymknout kontrole.

0 0
možnosti
C

Camino.

16. 5. 2012 10:55
Re: To není jen problém Česka

VY nemate pravdu, pane Bicero!RvRv

0 0
možnosti
PH

HP69

15. 5. 2012 13:45
KARMA

Perfektní analýza. Tesat do kamene. Díky.

3 0
možnosti
E

evon

15. 5. 2012 12:41
Úplná nádhera, děkuji. Fantasticky jste to vystihl!!!!!!

Karma jako hrom! R^R^R^R^R^R^R^R^R^

3 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

15. 5. 2012 13:05
Re: Úplná nádhera, děkuji. Fantasticky jste to vystihl!!!!!!

Ďk,

0 0
možnosti
PZC

Pracant z Chánova

15. 5. 2012 11:07
ANO .. jedním z problémů je skutečnost, že pachatelé

nemají žádný strach z vězení ....;-€Rv

5 0
možnosti
MB

mbem

15. 5. 2012 11:10
Re: ANO .. jedním z problémů je skutečnost, že pachatelé

Občas se bavím představou, jak by asi vypadal výborný film Vykoupení z věznice Shawshank, kdyby byl točen v dnešním českém vezění ;-D

2 0
možnosti
JU

Nubby

15. 5. 2012 11:00
Pricin romske brutality

ve skutecnosti neni cela rada, pricina je primarne jedina - mentalita. Vsechny ostatni priciny jsou nevyznamne a mnohdy jen spekulativni. Co tedy s tim? Da se to vubec nejak resit? Samozrejme da, ale pseudohumanistickym zpusobem to rozhodne nepujde. Muzete treba chovat tygra. Pokud se k tygrovi budete chovat jako ke kocce, je jasne, ze vas roztrha a budete si za to moci sami. Proste musite zmenit svuj pristup. V nasem svete to analogicky znamena, ze se musi zprisnit zakon a jeho vymahani, naopak omezit podporovani. Jediny duvod, proc tohle nefunguje je to, ze to nikdo nezavedl. Jinak na tomto nema co selhat, je to naprosto funkcni system a jedine mozne reseni.

3 0
možnosti
P

pesimistafurt

15. 5. 2012 10:59
Naprostý souhlas,

a k těm věznicím: kyby měli celý den roztloukat kameny tak by je příště touha po návratu přešla

5 0
možnosti
K

kytt3

15. 5. 2012 13:59
Re: Naprostý souhlas,

přesně. Vemte si byť jen vazební věznici Pankrác: tamní cela má rozměry mého pokoje (cca 6x2), jenže pro Roma je to luxus, protože na svobodě by se jich na takovém prostoru tísnilo třeba 6, zatímco tam jsou pouze dva. A tamní jídelníček, resp. jeho cena? To není ta stokoruna, kvůli které se řve v nemocnici, že je to hodně. To je mnohem víc. Takhle si mnozí nepracující lidé na svobodě nejedí - na výběr minimálně ze dvou druhů jídel v každém chodu, plus když si řeknete, že potřebujete nějakou speciální dietu (židovskou, vegetariánskou, diabetickou...), tak ty částky skáčou ještě víc. A vězeň či zadržený to neplatí hned v hotovosti, ale přičítá se mu to k dluhu, který nakonec třeba ani nemusí zaplatit, pokud nemá z čeho, takže to zase platí stát. Proč by se tam teda nevraceli?

1 0
možnosti
S

Smrť

15. 5. 2012 10:50
Pravda

do posledního slůvka, bohužel:-(.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS