Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda v první polovině mandátu splnila 60% programového prohlášení

A k tomu je nutno gratulovat. Naše LEVICOVÁ vláda Petra Nečase beze zbytku plní vše, co svým voličům slíbila! A já bych řekl, že dokonce i mnohé navíc. V tomto směru je současná vláda bezesporu jedinečná.

Byla započata tolik diskutovaná důchodová reforma. Zatím tedy jen snížení valorizací důchodů do budoucích let, ale další, mnohem důležitější opatření jsou již připravena ke schválení. Tzv. druhý pilíř, který je připraven přesně podle potřeb budoucích důchodců. Každý bude mít povinnou možnost celý život spořit, aby si přilepšil zhruba na jeden až dva měsíce zaslouženého odpočinku. Při soustavném prodlužování termínu odchodu do důchodu je předpokládáno, že více stejně nebudeme potřebovat.

 Současná vláda odolala i nekompetentním tlakům ekonomů z NERVu, z jejichž návrhů si prozřetelně vybrala do důchodové reformy jen některá opatření. Prohlášení, že důchodová reforma, pokud nebude provedena jako celek, tak, jak ji navrhuje NERV, nebude mít ani zdaleka žádoucí účinek, je klasickou ukázkou nekompetentnosti ekonomů a snahy o podkopávání důvěry a schopností současné vlády.

Jednoznačné výsledky přináší i změny v oblasti sociálního zabezpečení. Omezením příspěvků tělesně postiženým lidem bylo v první fázi ušetřeno několik milionů korun, tolik potřebných na vyplácení sociálních dávek stále se zvětšujícímu počtu sociálně slabých a nepřizpůsobivých spoluobčanů.

Co se týče nezaměstnanosti, dosáhla naše LEVICOVÁ vláda také výrazných úspěchů. Byla zkrácena doba a snížena výše vyplácených podpor v nezaměstnanosti, přičemž byly schváleny veřejné práce. Každý tedy v dnešní době, pokud chce, má možnost plnohodnotně pracovat.

Pozitivně můžeme hodnotit také výsledky v oblasti zdravotnictví. Byly zavedeny poplatky, které výrazně, téměř o 40%, snížily počet pracovních neschopností. Poplatky tedy, jak bylo správně předpokládáno, mají velmi pozitivní vliv na zdraví občanů.

Dále byla uzákoněna nadstandartdní lékařská péče, tolik potřebná pro zkvalitnění finančního ohodnocení lékařského personálu. Již dnes je možno téměř s jistotou konstatovat, že toto opatření se stane základem moderního zdravotního systému v naší zemi. Informace, že tento systém bude výhodný pouze pro některé, je opět jen mylným názorem špatně informovaných odpůrců prokazatelně pozitivních změn.

Ovšem nejlepších výsledků naše vláda dosahuje v rámci programového prohlášení boje proti korupci. O výsledcích tohoto boje je denně psáno ve všech mediích a velmi pravděpodobně ani zdaleka nejsme u konce. Mnozí politologové sice poukazují na to, že vláda Petra Nečase se právě díky korupci, podezření na ni, či nekompetentnosti, od svého zvolení téměř celá vyměnila, nic to ale na tomto úspěchu nemění. Dokonce lze proti tomuto konstatování postavit fakt, že současná politická elita umí velmi účinně bojovat i proti pletichaření ve vlastních řadách. Mnohdy aniž by se o to jakkoliv přičinila.

Naše současná LEVICOVÁ vláda pro nás ovšem dokázala za první dva roky připravit také něco navíc, mimo své programové prohlášení, dokonce mimo koaliční smlouvu. Po velmi důkladném zvážení všech okolností bylo rozhodnuto o zvýšení nejen tolik potřebné daně bohatým, ale rovněž zvýšení DPH. Přičemž i tato opatření jsou prováděna ke zlepšení životních podmínek všech občanů České republiky, navzdory nepřátelským názorům některých ekonomů, že toto opatření bude mít negativní vliv na výkon ekonomiky a tedy koupěschopnost obyvatelstva.

Naše vláda za dva roky dokázala zpomalit hospodářský propad, zapříčiněný ekonomickou krizí a velmi pečlivě a zodpovědně připravit zemi na další, který v nejbližších letech přijde. Na rozdíl od okolních ekonomik, které hospodářsky rostou, my budeme díky vládním opatřením připraveni na příští recesi mnohem lépe.

Dále, jako jediná v novodobé historii řeší majetkové vyrovnání s církvemi, tedy snaží se uzavřít tento dlouhodobý celospolečenský dluh. Teorie, že si naše vláda tímto krokem jen za 131 mld. kupuje odpustek za hříchy, které za dva roky vládnutí napáchala, je čistě konspirační a v prostředí moderních, politicko-ekonomických vztahů nemá místo.

V neposlední řadě je nutno připomenout, že naše LEVICOVÁ vláda dokázala zpomalit zadlužování země tak výrazně, že dluh na jednoho občana již nečiní 121-tis korun, dle Kalouskovy složenky z r. 2010, ale už jen pouhých 152-tis. korun a to právě díky genialitě ministra financí Miroslava Kalouska.

První dva roky naší současné LEVICOVÉ vlády v úřadu nelze tedy hodnotit jinak, než kladně. Jsou prováděna opatření, která povedou k dlouhodobému nastavení, sice na nižší úrovni, nicméně stabilního ekonomického, sociálního i společenského prostředí, jež velmi pravděpodobně po příštích volbách povede k opětovnému zvolení ideově spřátelené politické elity. Ostatně poslední volební průzkumy tomu nasvědčují.

Autor: Radomír Hrabovský | čtvrtek 19.7.2012 7:14 | karma článku: 27,47 | přečteno: 1298x
  • Další články autora

Radomír Hrabovský

Co tady bude déle, Evropská unie nebo pomazánkové máslo?

Je to pár dnů, kdy jsem, stejně jako asi všichni ostatní, zaregistroval další direktivní nařízení EU. Pomazánkové máslo nesmí být nazýváno pomazánkovým máslem.

7.11.2012 v 14:24 | Karma: 27,16 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Pár slov těm, kteří k volbám nechodí.

Také patříte k těm, kteří k volbám nechodí, protože si myslí, že to nemá smysl? Tak to se po přečtení těchto řádků možná budete divit.

5.11.2012 v 8:29 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1585x | Diskuse| Politika

Radomír Hrabovský

Státní maturity po šedesáté sedmé! Klap.

Maturita. Za dob mého mládí a to tak starý nejsem, byla synonymem zkoušky z dospělosti. Jakási poslední fáze všeobecné přípravy mladého člověka na skutečný život. Co myslíte, je to tak i dnes?

2.10.2012 v 12:28 | Karma: 12,05 | Přečteno: 561x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Švédsko kontra Hong Kong…

Před časem jsem byl jedním diskutujícím pod mým článkem požádán, když tolik vychvaluji liberální kapitalistickou svobodu Hong Kongu, abych byl objektivní a porovnal jej se vzorem fungujícího sociálního státu, se Švédskem.

20.9.2012 v 15:09 | Karma: 22,88 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Radomír Hrabovský

Kulturní obohacení naší společnosti premiérem Petrem Nečasem.

Ptáte se, čím nás pan premiér obohatil? Ano samozřejmě, svým slovníkem, jimž se začíná přibližovat slovníku našeho milovaného ministra financí Miroslava Kalouska.

11.9.2012 v 14:29 | Karma: 24,25 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2319x
Samotář a introvert. Přesto občas mívám pocit nutkání ostatním něco sdělit. Zvláště o nepravostech světa lidí...